Характеристики | |
Тип | Розчин |
Призначення | Дезінфекція |
Об'єм | 10 л |
Відгуків про цей товар ще не було.
Склад
100 мл препарату містять діючі речовини:
Фармакологічні властивості
Віросан Ф - комплексне мийно-дезінфікуючий засіб, діє бактерицидно (Bacillus anthracis, Coxiella burnetii, E.coli, Klebsiella pneumoniae, Listeria monocytogenes, Mycobacterium tuberculosis, Mycoplasma spp., Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella spp., Staphylococcus aureus , Streptococcus faecalis), фунгицидно (Aspergillus spp., Candida spp., Fusarium spp., Penicillium spp.), віруліцидної (Pestis africana suum, Newcastle disease virus, Reovirus, Birnavirus, Rotavirus, Coronavirus, Papillomavirus, Paramyxovirus, Poxvirus, Orthomyxovirus, Pestivirus).
Застосування
Віросан Ф застосовують для дезінфекції тваринницьких та птахівничих приміщень, інкубаторів, для дезінфекції яєць і тари, пунктів штучного осіменіння, транспортних засобів, поверхонь, об'єктів і обладнання, що підлягають ветеринарному нагляду, а також для заповнення дезбарьеров.
Доіровка
Дезінфекцію проводять методом протирання, зрошення, туманоутворення і методом генерування піни.
Для дезінфекції використовують водні розчини препарату (таб. 1).
Місця можливого скупчення залишків деззасоби (годівниці, поїлки і т.д.) промивають водою.
З інших поверхонь змивати залишки препарату не потрібна.
туманоутворення можна проводити як холодним, так і термічним способом з використанням туманогенераторов.
Таблиця 1. Приготування робочих розчинів засобу
Концентрація (%) розчину по препарату | Кількість інгредієнтів (мл) для приготування робочого розчину | |||
1 л | 10 л | |||
Віросан Ф, мл | Вода, мл | Віросан Ф, мл | Вода, мл | |
0,25 | 2,5 | 997,5 | 25 | 9975 |
0,5 | 5 | 995 | 50 | 9950 |
1,0 | 10 | 990 | 100 | 9900 |
Таблиця 2. Дезінфекція методом протирання, зрошення (спрею) або методом генерування піни
Вид дезінфекції | Об'єкт обробки | Концентрація робочого розчину | Витрата розчину | Час експозиції |
Профілактична дезінфекція | Об'єкти з гладкою поверхнею | 0,25% | 0,1 л / м2 | Не менш ніж 30 хвилин |
Об'єкти з шорсткою поверхнею | 0,25-0,5 л / м2 | |||
Автомобільний транспорт (в т.ч. колеса) | 0,5 л / м2 | |||
Заповнення дезбарьеров | 0,25-0,5% | Необхідна кількість | Доливають в міру висихання | |
Вимушена дезінфекція (поточна і заключна) при інфекційних захворюваннях бактеріальної і вірусної етіології | Об'єкти з гладкою і шорсткою поверхнею | 0,25-0,5% | 1-1,2 л на 4 м2 площі | Не менш ніж 60 хвилин |
Автомобільний транспорт (в т.ч. колеса) | 0,5 л / м2 | |||
Заповнення дезбарьеров | 0,5% | Необхідна кількість | Доливають в міру висихання | |
Вимушена дезінфекція (поточна і заключна) при спалаху особливо небезпечного захворювання (в тому числі африканської або класичної чуми свиней) | Об'єкти з гладкою і шорсткою поверхнею | 0,5-1,0% | 0,3-0,5 л / м2 | Не менш ніж 60 хвилин |
Автомобільний транспорт (в т.ч. колеса) | 0,5 л / м2 | |||
Заповнення дезбарьеров | 1,0% | Необхідна кількість | Доливають в міру висихання |
Протипоказання
Ні.
Термін придатності
3 роки.
Умови зберігання
Зберігати в тарі виробника при температурі від 5 ° С до 35 ° С в сухих, темних, вентильованих складських приміщеннях.